Youtube Videomuz için Tıklayınız – Kanatlılarda Kefir Kullanımı
Bağırsak florası nedir?
Bağırsak florası veya bağırsak mikrobiyotası, dengesizliği halinde vücutta zararlı etkileri olabilen karmaşık bir sistemi oluşturan mide-bağırsak kanalında yaşayan mikroorganizmalardır.
Bağırsaktaki faydalı bakterilerin patojenik olanlara yönelik ideal dengesi yüzde 85 iyi yüzde 15 kötü bakteri şeklindedir. Bu oranı muhafaza etmek bağırsak sağlığını en iyi seviyede tutmanın sırrıdır.
PROBİYOTİK VE KEFİR NEDİR?
Probiyotik, bağırsak mikrobiyel dengesini geliştirerek konakçı hayvanda yararlı etkiler oluşturan ve böylece hayvanların yemden yararlanmalarını artıran, ağız yoluyla veya yeme katılarak verilen canlı mikrobiyel maddelerdir.
Probiyotikler , tavuklarda sindirim sağlığının korunmasına ve sürü sağlığının korunmasına yardımcı olmak için kapsamlı bir anahtar değerindedir. Bu probiyotik takviye, antibiyotik tedavisi veya diyet değişiklikleri gibi stresli olaylar sırasında özellikle yararlı olur. Probiyotiklerde sağlıklı sindirim ve bağışıklık fonksiyonunu desteklemek için beslenen canlı mikroorganizmalar (bakteri ve maya) vardır. Bu “iyi” böcekler, vücudun normal olarak yapamadığı yiyecek bileşenlerini parçaladıklarında, vücut için enerji ve vitaminler üretir ve bağırsak florasının sağlıklı bir şekilde dengelenmesine yardımcı olurlar. Uzmanlar, sağlıklı bir bağırsak florasının vücudun bağışıklık sisteminin büyük bir parçası olduğunu ve saldırgan patojenlerin% 70’ini önleyebildiğini kabul eder.
PROBİO
Bu yüksek kaliteli formülasyon, tavuklar ve kuşlara stresli olaylarla başa çıkmalarına yardımcı olmak için ihtiyaç duydukları ilk adımdır. Temel vitamin ve mineraller ile toplam vücut sağlığını desteklemek için Probio kullanmanızı öneririz.
Bu kaynakların oldukça konsantre bir formülde kombinasyonu, hayvanları ihtiyaç duydukları güçlü korumayı sağlar. Probio; tüm kümes ve kafes hayvanlarında probiyotikler için harika bir çözümdür.
PROBİO; PROBİYOTİK, İNAKTİF MAYA, ENZİM, AMİNOASİT, VİTAMİN İÇERİĞİ İLE SAĞLIKLI KÜMES VE KAFESLER İÇİN ÖZEL FORMÜLE EDİLMİŞTİR.
SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!
DOĞAL OLARAK HANGİ PROBİYOTİKLER KULLANILABİLİR ?
PROBİYOTİK İHTİYACI İÇİN KEFİR DE ALTERNATİF OLARAK KULLANILABİLMEKTEDİR.
- NORMAL ŞARTLARDA:
İSHAL VE KABIZLIĞI ÖNLEMEK, SİNDİRİM SİSTEMİ DÜZENLENMESİ VE GELİŞİM İÇİN HAFTADA 1 VEYA 2 GÜN İÇME SUYUNA KOYULUR
- İLAÇ KULLANIMLARINDAN ÖNCE VEYA SONRA:
2-3 GÜN VERİLMESİ, BAĞIRSAK FLORASININ ONARILMASI VE KARACİĞERDE BİRİKEN TOKSİNLERİN TEMİZLENMESİNİ SAĞLAR.
5 LİTRE SUYA, 1 SU BARDAĞI KOYULARAK BİRGÜN BOYUNCA İÇMELERİ SAĞLANIR.
BİR GÜNDEN FAZLA SUDA KALMASI, ZARARLI MİKROORGANİZMALARIN ÜREMESİNE NEDEN OLABİLECEĞİNDEN TAVSİYE EDİLMEZ..
KEFİR YERİNE YOĞURT KULLANILABİLİR Mİ?
SİNDİRİM SİSTEMİNİ KORUYAN DİĞER DOĞAL ÜRÜNLER NELERDİR?
İyi bakterileri desteklemek için probiyotik bakımından zengin gıdalar verilir. Bunlar: Yoğurt, kefir ve lahana turşusudur.
Fermente gıdalar: Lahana turşusu, salamura sebzeler. Yıllar önce, buzdolabının ve modern işlenmiş gıdaların icadından önce, atalarımız bağırsak sağlığı ile ilgili bizimle aynı sorunlara sahip değillerdi. Çünkü onların diyetleri esasen fermente ve kültür gıdalarından oluşmaktaydı. Bu da vücuda bol miktarda faydalı bakteri sağlıyordu.
Kemik suyu: Bağırsağı iyileştirmeye yardımcı olur ve sağlıklı sindirimi teşvik eder. Kemik suyunda yer alan jelatin bir hidrofil koloittir. Mide özsuyunu içeren sıvıları çeker ve tutar, böylelikle de sindirimin düzgün bir şekilde yapılmasını destekler.
Tarçın: Sindirimi arttırır ve kan şekeri seviyesini dengeler.
Nane: Mideyi yatıştırıp mide-bağırsak kanalını rahatlatır.
Yeşil Sebzeler: Lif ve faydalı mineraller bakımından yüksek seviyede olan brokoli, lahana, karnabahar, kuşkonmaz vb…
KEFİR VE PROBİYOTİKLERİN FAYDALARI
-Tavuklarınızda kabızlık ve ishal vakaları ortadan kalkar çünkü bağırsak florasını onararak, bağırsak hareketlerinin düzenli olarak çalışmasını sağlar.
-Yüksek oranda enerji verir. Tavuklarınızın yerlerinde duramadıklarını, kıpır kıpır olduklarını gözlemlersiniz.
-Horozlarınızda afrodizyak etki yapar yumurtalarda döl oranı artar.
-Sürekli ilaç ve antibiyotik kullanımı sonrası karaciğerde biriken toksinlerden hayvanlarınızın kurtulmalarını, karaciğerlerinin temizlenmesini sağlar.
-Sütten 10 kat fazla kalsiyuma sahip olduğu için civcivken verilmeye başlanılması durumunda kemik gelişimleri sağlam olur.
-Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için hayvanlarınız ya hiç hastalanmazlar, ya da hastalansalar bıle daha kısa surede ıyıleşirler.
-Yumurta kabuklarında incelme görülmez.
-Üst solunum yolları ve kanatlılarda görülen stresi ortadan kaldırır, azaltır.
-Enfeksiyonlu hastalıklara karşı iyi gelir.
-Tavuklarda stres sonucu ortaya çıkan yumurtlamama durumunu ortadan kaldırır, tavuğa güç kuvvet verir.
– Kanatlıların ayaklarında görülen mantar hastalıklarına iyi gelir.
-Vitamin, mineral ve protein desteği sağlar.
-Kesiklerin ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar.
-Sindirim esnasında protein sentezine olumlu yardım eder.
-Vücudun sıvı dengesini optimum seviyede tutar.
-Gençlik ve dinçlik duygusunun sürekliliğini sağlar.
-Cinsel fonksiyonların devamlılığında aktiflik kazandırır.
-Kas kasılmalarını ve krampları önler.
– Hastalığın oluşumunu ilk başlangıçtan itibaren hemen önler.
-Kaybolan vitaminleri geri alımında tam bir takviye sağlar.
-Zehirlenmelere karşı kanı temizler.
– Antibiyotik ilaçlar vücuttaki tüm vitaminleri ve bakterileri öldürdüğünden; doğal savunma ve savaş ordularını kurarak doğal antibiyotik görevi üstlenir.
-Antioksidan özellikleri ile hücre yenilenmesine katkı sağlar.
-Aşırı yıpranmayı ve yaşlanmayı yavaşlatır.
-Kemiklerin ve kasların güçlü kalmasına destek sağlar.
-Kronik güçsüzlüğe karşı kuvveti arttırır.
-100 g kefirde 0,04-0,12 mg A vitamini, 0,2-0,06 mg karotenoid, D vitamini, folik asit, niasin, pridoksin, riboflavin, tiamin, demir, iyot, kalsiyum. Diğer süt ürünleri gibi kefirin içinde de çok değerli proteinler vardır. B12, B1 ve K vitamini bakımdan da zengindir.